696637x bekeken sinds 12 juni 2012
Teamblog

Laatste 10 blogs

PLANNING 2E SEIZOENSHELFT O11-1

Planning 2e seizoenshelft O11-1Hierbij in grote lijnen de planning voor het tweede deel, zoals competitieduur, toernooien, vrije periode en herstart.
Lees verder >>> het overzicht

Slotakkoord 2e competitiefase
21 & 28 januari (bij afgelastingen inhaal 1ste weken februari)

Knvb beker
Zaterdag 4 of 11 februari (afhankelijk resultaat vervolg in maart)

Laatste competitiefase nr. 3
Zaterdag 18 februari t/m 6 mei

Toernooien
Zaterdag 4 maart; Joer International 9vs9 Eindhoven
Vrijdag 14 april; Zwaluwen 9vs9 Vlaardingen
Zaterdag 13 mei; DHC 9vs9 Delft

Vrije periode (Hemelvaart, Pinksteren)
Maandag 22 mei t/m 5 juni

Herstart
Dinsdag 6 juni t/m zaterdag 1 juli

Op basis van Knvb en CDW besluit weten wij in het voorjaar waar we aan toe zijn. Vooralsnog gaan we ervan uit dat wij participeren in de 11vs11 competitie.

Hebben jullie vragen, neem gerust even contact op.
Vriendelijke groeten Robert & Jan
Lees verder | Auteur: Jan | 16 januari 2017 | 0 Reacties

WINTERSE VOETBALSFEER BIJ CDW TIJDENS NK

Winterse voetbalsfeer bij CDW tijdens NKSparta winnaar Ere NK; Klik-Hier
Verslag 14/1 CDW; Klik-Hier

Verslag 15/1 Jubileum NK: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 15 januari 2017 | 0 Reacties

TIM ...... VAN HARTE GEFELICITEERD!

Tim ...... van harte gefeliciteerd!Kerel, proficiat met je 11e verjaardag.
Een hele gezellige en leuke dag.

Groetjes van de O11 selectie
Lees verder | Auteur: Jan | 14 januari 2017 | 0 Reacties

NIEUWE KANSEN OP CONTRACT BIJ PROFCLUB

Nieuwe kansen op contract bij profclubWerd je voorheen als talent geselecteerd bij Ajax op basis van je voetbalkwaliteiten, sinds kort kan je ook een contract afdwingen als supergamer FIFA 17.
Lees alles; Klik-Hier + extra zie filmpje
Lees verder | Auteur: Jan | 13 januari 2017 | 0 Reacties

O11-1 VRIJ WEEKEND, O11-2 EEN FRAAI TOERNOOI

O11-1 vrij weekend, O11-2 een fraai toernooiZaterdag 14/1 VTT BVO ERE NK
Deelnemers, info; Klik-Hier
Zondag 15/1 VTT Jubileum, met CDW O11-2
Deelnemers en schema: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 12 januari 2017 | 0 Reacties

CDW O11-1 VERSUS CDW O14-2 UITSLAG 5-3

CDW O11-1 versus CDW O14-2 uitslag 5-3Dinsdag 10 januari 2017
CDW O11 - CDW O14
Aanvang 18.00
Lees verder >> verslag

Nieuwe uitdaging
O11-1 heeft haar bakens verzet met een optreden tegen CDW O14-2. Een formatie dat aanstaande zaterdag het kampioenschap kan binnen hengelen. Vandaar dat zij dolgraag het ritme willen oppakken eer dat duel wordt gespeeld. En zo geschiedde. Ondanks het feit dat wij in eerste instantie eigenlijk moesten aantreden tegen sv Houten O12-2, liet men deze confrontatie aan zich voorbij gaan wegens onderbezetting. Vandaar het alternatief tegen CDW O14-2.

Na 9 oefenwedstrijdjes 11vs11 en een zwaar toernooi weten de O11 boys inmiddels wel wat van ze wordt gevraagd op het grote veld. Zodat deze voorbereiding volstond met korte aanwijzingen en een lekkere warming-up. Voor ons is het niets meer dan een gewone oefenstage, waarbij de uitslag totaal ondergeschikt is. Centraal staat het leerproces. En of de opponent nou één of twee koppen groter is, het gaat om andere details wat het verschil moet maken. Het oefenpotje stond onder leiding van Diek de Rooij ….. bedankt!

De wedstrijd > O11 - O14 uitslag 5-3
Op de valreep meldde Sem zich af, waardoor wij met exact elf toppertjes tussen de lijnen stonden om onze kunsten te vertonen. Geen wissels, dus lekker vol aan de bak. Tijdens de eerste vijf minuten kreeg O14 drie dotten van mogelijkheden om de score te openen. Nadien herpakten we onszelf. Zo werd van achteruit bij vlagen uitstekend opgebouwd, snel de diepgang gevonden en met een goed vervolg. Dit resulteerde in een keurige 2-0 voorsprong. Vlak voor de thee bracht O14 de spanning in de wedstrijd terug.
De O11 formatie dat nota bene drie jaar jonger is ging de duels niet uit de weg, ook niet in het tweede bedrijf. Dit in combinatie met prima positiespel liep O11 uit naar een 4-1 voorsprong. Tussen de bedrijven door creëerde O14 een veldoverwicht en met twee treffers verkleinde zij die achterstand. Daartegenover was het slotoffensief voor O11. Met nog vijf tellen op de klok, liet O11 er geen enkele twijfel over bestaan en schoot vanuit een fraai opgezette aanval de 5-3 eindstand tegen de touwen. Wat een wedstrijd hebben al die jonkies gespeeld en wij van hen genoten ……… mannen CHAPEAU!

Succes O14
Ten eerste willen we O14 bedanken voor dit uiterst leerzame oefenpotje en wenst O11 hen heel veel succes toe aankomende zaterdag, wanneer het kampioensduel op het menu staat.
Lees verder | Auteur: Jan | 11 januari 2017 | 0 Reacties

DE BALANS NA EERSTE SPEELHELFT

De balans na eerste speelhelftDrie nieuwe teams duiken de competitie in
Verder van onderbouw naar bovenbouw

Lees verder >>>

De CDW Mini’s
Als oprichter van het Minivoetbal doken wij structureel halverwege het jaar de competitie in, om die jonge smurfen vast te laten wennen aan het 7vs7 proces. Tegelijk wat er zo meer bij komt kijken voor kinderen en ouders. Zoals verzamelen, uitwedstrijden, afmelden, douchen na de wedstrijd, afspraken maken en nakomen. Zo ook dit seizoen. De in mijn ogen prima kader bij de Minis maakt derhalve na de winterstop de overstap van het 4vs4 voetbal naar de 7vs7 competitie. Niet één maar liefst 3 nieuwe formaties treden aan …… Chapeau. Heel veel succes en geniet ervan!

De F categorie
M.i.v. dit seizoen heet dat O8 & O9. CDW telt vier O9 teams en met de 3 nieuwe teams maar liefst zes O8 formaties. Een fraai aantal om verder te bouwen. Hier ligt de absolute basis tot succes. Ten eerste het als gaat om het voetbalplezier, in combinatie met de voetbalontwikkeling. In die eerste jaren moet het accent op de basis liggen. En dan met name op het voetbaltechnisch aspect. Met het aantrekken van veel deskundigheid op dit vlak heeft CDW nieuwe tools binnenboord gehaald om de veelal jonge beginnende trainers te ondersteunen om de voetbalontwikkeling voor al die kinderen vorm te geven, wat met veel enthousiasme is ontvangen.

CDW O10 & O11
Beide categorieën telt vier teams binnen haar gelederen. Geen vetpot maar we zullen het er mee moeten doen. Tegelijk weten we dat het een hele kluif wordt om van hieruit een representatief
O13-1 team te formeren. Dus ook hier een ferme uitdaging. Bovendien moet deze leeftijd blijven sleutelen aan al die voetbal technische vaardigheden. Komt het spelinzicht al meer om de hoek kijken en hoe gaan de spelers samen beter leren verdedigen en aanvallen. Uiteindelijk draait het wel om het voetbalplezier. Derhalve ben ik ervan overtuigd, indien een spelertje zich op al die elementen weet te verbeteren, hij/zij veel en veel meer plezier zal hebben in het voetbalspelletje. Daar moet voor elke trainer het accent op liggen. Het sportieve succes is de kers op de taart. Al geen deze twee over het algemeen wel hand in hand.

CDW O12 & 13
Met zes formaties opereert CDW in de competitie. O13-1 levert een huzarenstukje in de 3e Divisie, terwijl het andere kwintet ook prima werkt aan de ontwikkeling binnen het eigen team. Voor de één is dat ten eerste kennismaken met het 11vs11 voetbal, wat al een uitdaging op zich is, om van hieruit structuur aan het brengen in relatie tot het aanvallen, omschakelen, verdedigen en handelingen met en zonder bal op dit grote veld. Een vrij complex verhaal, maar o zo mooi om daar samen vorm aan te geven.

De bovenbouw O15-O19
Kort samengevat staat ook hier de ontwikkeling centraal. Op individueel vlak, hoe kan je als trainer de spelers binnen jouw team verbeteren/helpen in zijn voetballeerproces en tegelijk heb jij de uitdaging om jouw team beter te laten voetballen. Dit zijn de twee hoofdtaken, zo simpel is het. Echter ligt het iets genuanceerder, want er komt vanzelfsprekend veel meer bij kijken. Zoals bv de wil van elke speler, beleving, een teamspeler zijn, strijdlust, opkomst trainingen, maar ook ouders spelen een belangrijke rol. Kortom, er moet sprake zijn van een goede wisselwerking. Pas dan kan er gezamenlijk serieuze stappen worden gezet.
Op sportief vlak is het wat magertjes. O15 bivakkeert weliswaar in de top van het klassement, maar is de koploper al mijlenver weg. Vooralsnog gaat het om des keizersbaard, want slechts de kampioen promoveert. Al kan er heel wat winst worden geboekt hoe het team zich de komende maanden verder ontwikkelt. Kijken we naar O17 dan liep dat anders dan verwacht. Voorafgaand waren de ambities hoog om een gooi te doen naar promotie, maar halverwege bivakkeert men in de kelder en ligt zelfs het degradatiespook op de loer. Daartegenover staat O19 op een positie wat wellicht een kansje geeft op de nacompetitie al volgt een grote concurrentiegroep in hun kielzog. Ook hier nog lang geen gelopen koers. Allen veel succes in deel 2.

MO > meidentak binnen CDW
Al een paar jaartjes acteert deze afdeling met drie teams. Dit is met de nodige inzet fraai tot stand gekomen, maar het zou voor de doorstroming goed zijn, indien meer “nieuw bloed” zich aanmeld. Ongetwijfeld wordt daar achter de schermen aan gewerkt. In de competities zijn ze lekker op weg om haar draai te vinden, dit met wisselend succes. Zo mag MO 17-1 na een succesvolle titel in de 2e klasse tijdens de najaarscompetitie ervaren wat zij in de melk te brokkelen heeft in de 1e klasse. MO 17-2 speelt tijdens het voorjaar in de 2e klasse, terwijl MO 15-1 tevens haar bakens in diezelfde klasse verzet. Kader en meiden, succes!

CDW jeugdsuccessen najaar 2016
JO 8-2 Poulewinnaar Knvb beker 1e klasse
JO 8-1 Poulewinnaar Knvb beker 2e klasse
JO 10-2 Poulewinnaar Knvb beker 2e klasse
JO 11-1 Promotie binnen Hoofdklasse & Poulewinnaar Knvb beker hoofdklasse
JO 13-2 Poulewinnaar Knvb beker 2e klasse
JO 14-1 o.v Kampioen 2e klasse
MO 17-2 Poulewinnaar Knvb beker 2e klasse
MO 17-1 Kampioen 2e klasse
Lees verder | Auteur: Jan | 08 januari 2017 | 0 Reacties

EERSTE TRAININGEN 2017

Eerste trainingen 2017 CDW O11-1 heeft de draad alweer opgepakt en staan er tevens direct al fraaie krachtmetingen 11vs11 op het menu. Verder optimale vormen + Knvb Campus
Lees verder >>>> + filmpje

De eerste week 2017
Tijdens deze week staan met name de Coerver Skills centraal. Heel veel dribbelen met bal, slalom, kappen binnen en buitenkant voet, draaien, sleep bewegingen, schaar etc en dit met beide voeten. Tevens de handelingssnelheid gaandeweg opschroeven en daarbij vooral over de bal heen kijken, zodat je als speler overzicht houdt wat er voor je op het veld gebeurd. Wat het spelinzicht weer bevordert. Ook vanmiddag sluiten we de training af met een groot partijspel in aanloop naar het loodzware Joer 9vs9 Toernooi in Eindhoven..

11vs11 als opmaat naar volgend seizoen
De Knvb kan wel zo haar planning hebben voor aankomend seizoen, maar qua ontwikkeling sluit het 9vs9 op een driekwart veld veel beter aan op het 11vs11. En zeker niet wat de Knvb voor ogen heeft om terug te schakelen naar 8vs8 op minder dan een half veld. Dat noemen wij thuis zaalvoetballen. Beide varianten hebben we inmiddels getest, dus weten we waarover we spreken. Bovendien wordt onze visie waanzinnig veel gedeeld, zowel bij amateurclubs als bij veel Bvo’s. Het definitieve plan van aanpak van de Knvb volgt eind deze maand.

Oefenpotjes maand januari (en daarna)
Vooralsnog blijven wij ons vizier richten op 11vs11 voetbal. Inmiddels hebben we al een aardige “competitie” 11vs11 achter de rug en staan de komende weken een kwartet aan oefenpotjes op de rol. In behandeling zijn de wedstrijden tegen SVL O13-1 & Aurora O12-1. Eerst oefenen we op dinsdag 10 januari thuis tegen de talentjes van sv Houten O12-2, gevolgd op dinsdag 17 januari een thuisoptreden om 19.00 tegen de toppertjes van DEV O12-1. Zo sleutelen wij aan dit onderdeel rustig verder als opmaat naar volgend seizoen.

Knvb; optimale wedstrijdvormen
Zelf ben ik een groot voorstander van de nieuwe wedstrijdvormen van de Knvb en dan bedoel ik met name de breedtesport. De kleinere veldjes, kleinere spelersaantallen levert voor al die kinderen meer balcontacten en voetbalplezier op. Daarbij wordt eindelijk de self pass bij ingooi, vrije trap en corners geïntroduceerd, zodat dit mede het tempo en spelinzicht bevordert. Voor de topsport en de grotere amateurclubs hoop ik van harte dat men in Zeist oog heeft voor de competities 9vs9 en 11vs11 vanaf de leeftijdscategorie O12.
Verder is door de nationale pers over dit item al zoveel geschreven en op alle sportzenders zijn voor en tegenstanders uitvoerig aan het woord geweest, dat dit niet verder hoeft te worden onderbouwd. Binnen vier weken geeft de Knvb het verlossende woord.

De Knvb Campus (zie filmpje)
Vanaf de renovatie in 2015 is afgelopen najaar in Zeist het sportcentrum in een nieuw jasje gestoken, wat er buitengewoon fraai uitziet. En dat mag ook wel, want de kosten schoten de 10 miljoen voorbij. Maar dan heb je wel wat! De Campus is een plek waar teams kunnen trainen, trainers worden opgeleid, scheidsrechters werken aan de arbitrage, bestuurders elkaar ontmoeten en voetballers kunnen revalideren etc.
Meer info: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 05 januari 2017 | 0 Reacties

VOETBALJAARGANG 2017

Voetbaljaargang 2017Het gaat snel, want we zijn alweer halverwege het seizoen. Wat rest zijn nog twee potjes in deze competitiefase, knvb beker, toernooien en realiseren van de doelstellingen. Lees verder: >>>>

CDW O11-2
Deze trotse formatie moest even wennen tijdens de eerste competitiefase, maar heeft inmiddels hun draai prima gevonden en bivakkeert derhalve op een keurige tweede stek. Wat vooral te maken heeft dat ze met elkaar beter zijn gaan voetballen, chapeau!
In deze middelste fase staan nog twee speelrondes op het menu en niet de geringste. Een optreden tegen Seastum O11-1 & Woudenberg O11-1. Nadien vindt de herindeling plaats en wordt vanaf eind februari een begin gemaakt aan het slotakkoord. Eer het zover is gaan de boys eerst nog deelnemen aan het VTT toernooi, waar weliswaar 7 tegen 7 wordt gespeeld, in plaats van het gebruikelijke 9vs9. Indien ik goed ben geïnformeerd is ook O10-1 van CDW van de partij.
Deelnemers en schema: Klik-Hier

CDW O11-1
Voorafgaand aan het voetbalseizoen 2016-2017 hebben we op sportief vlak helder geformuleerd dat we na elke competitiefase willen promoveren en tijdens het bekeravontuur willen overwinteren naar de knock-outfase. Eén promotie is al in de pocket, terwijl we in deze fase keurig op koers liggen. Tussen alle bedrijven door sloot CDW de beker poulefase als winnaar af, waardoor ook dat doel werd gerealiseerd. Tot zover de scorebordjournalistiek.

Blikken we naar onze ontwikkeling, zowel op individueel vlak en hoe we als team beter moeten leren spelen, dan moeten er nog pittige stappen worden gezet. Juist daar gaan we stevig op inzetten. In eerste instantie moesten we eerst terugschakelen naar de basiselementen. Juist veel aandacht moeten besteden aan al die basisvormen, zoals zuiver passen, goede balaanname en voorzettingen. Tevens veel aandacht voor de Coerver skills, beleving en je duel willen winnen. En als team stapsgewijs leren handelen in balbezit en bij balbezit tegenstander. Hoe ga je dat als team samen goed oppakken. Al met al een fraai proces met die mannen.
Tegelijk hebben we hard gewerkt aan het conditionele, fysieke en mentale aspect. Mede door de vele oefenwedstrijden 11vs11 tegen vooral oudere jongens. Derhalve kunnen we tot dusver redelijk tevreden zijn. Desalniettemin wil ik vanaf heden dat we op alle linies met veel meer overtuiging binnen de lijnen staan. Dat de verdedigers de ballen opeisen bij hun keeper, het middenveld een nog betere schakel wordt tussen de twee linies en de aanvalslinie de vele kansen vaker weet om te zetten tot doelpunten. Om zo maar eens een paar details te benoemen. Daar gaan we de komende tijd hopelijk vorm aan geven. Al met al een heerlijke uitdaging.

Knvb competities
Op 21 januari hervatten we de competitie met een optreden in het hol van de leeuw Vvij en tevens directe concurrent als het om de titel gaat. Een week later sluiten we thuis de rij af tegen Zwaluwen Utrecht. Wellicht spelen we op 4 februari de knock-outfase in de beker. Die loting vindt op 9 januari plaats. Maar eerst trappen we op zaterdag 7 januari officieel dit jaar af, door deelname aan een loodzwaar toernooi in Eindhoven.

Zaterdag 7 januari 2017 >> Joer 9vs9 International Toernooi
Locatie; VV Wodan, Sportcomplex Eindhoven Noord, Atletieklaan 1 te Eindhoven

Poule indeling
A) Osc, Pvcv, Velsen, Veerhuis, Wodan, RCL
B) Blauw Geel, Badhoevedorp, FC Brunninghaussen, Forum Sport, Geinoord, Juliana ‘31
C) FC Delta Sports, Dongen, Tus Koningsdorf, Quick Boys, Purmerend, Voorschoten
D) CDW, Panionios Athene, Achilles 29, UNO, VELO, SCO/TOFS

Pittige kluif voor CDW O11-1
10.20 CDW – UNO Hoofddorp > Hoofdklasse 3 West 1
11.00 CDW – Achilles ’29 Groesbeek > Hoofdklasse 1 Oost
12.20 CDW – VELO Wateringen > Hoofdklasse 1 West II
13.40 CDW – SCO/TOFS Oosterhout > Hoofdklasse 6 Zuid
14.40 CDW – Panionios Athene > meer info: Klik-Hier
CDW Hoofdklasse 8 > West 1

De 4 nrs 1 strijden voor plaats 1 t/m 4, kruis en finalewedstrijd
De 4 nrs 2 strijden voor plaats 5 t/m 8, kruis en finalewedstrijd
Enz.
Einde toernooi rond 16.30

Bijkomstigheid >> winnaar verzekerd van deelname BVO Toernooi
Via dit toernooi kunnen ploegen zich kwalificeren door middel van een Wild Card voor het O-11 BVO Hoofdtoernooi welke gehouden wordt op Zondag 05 Maart 2017 te Eindhoven.
Deelnemers BVO Toernooi: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 03 januari 2017 | 0 Reacties

VTT EVENTS BIJ CDW WEEKEND 14/15 JANUARI 2017

VTT Events bij CDW weekend 14/15 januari 2017Zaterdag 14/1 VTT BVO ERE NK
Deelnemers, info; Klik-Hier
Zondag 15/1 VTT Jubileum, met CDW O11-2
Deelnemers en schema: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 01 januari 2017 | 0 Reacties