734190x bekeken sinds 12 juni 2012
De balans na eerste speelhelft

Teamblog

De balans na eerste speelhelft

De balans na eerste speelhelftDrie nieuwe teams duiken de competitie in
Verder van onderbouw naar bovenbouw

Lees verder >>>

De CDW Mini’s
Als oprichter van het Minivoetbal doken wij structureel halverwege het jaar de competitie in, om die jonge smurfen vast te laten wennen aan het 7vs7 proces. Tegelijk wat er zo meer bij komt kijken voor kinderen en ouders. Zoals verzamelen, uitwedstrijden, afmelden, douchen na de wedstrijd, afspraken maken en nakomen. Zo ook dit seizoen. De in mijn ogen prima kader bij de Minis maakt derhalve na de winterstop de overstap van het 4vs4 voetbal naar de 7vs7 competitie. Niet één maar liefst 3 nieuwe formaties treden aan …… Chapeau. Heel veel succes en geniet ervan!

De F categorie
M.i.v. dit seizoen heet dat O8 & O9. CDW telt vier O9 teams en met de 3 nieuwe teams maar liefst zes O8 formaties. Een fraai aantal om verder te bouwen. Hier ligt de absolute basis tot succes. Ten eerste het als gaat om het voetbalplezier, in combinatie met de voetbalontwikkeling. In die eerste jaren moet het accent op de basis liggen. En dan met name op het voetbaltechnisch aspect. Met het aantrekken van veel deskundigheid op dit vlak heeft CDW nieuwe tools binnenboord gehaald om de veelal jonge beginnende trainers te ondersteunen om de voetbalontwikkeling voor al die kinderen vorm te geven, wat met veel enthousiasme is ontvangen.

CDW O10 & O11
Beide categorieën telt vier teams binnen haar gelederen. Geen vetpot maar we zullen het er mee moeten doen. Tegelijk weten we dat het een hele kluif wordt om van hieruit een representatief
O13-1 team te formeren. Dus ook hier een ferme uitdaging. Bovendien moet deze leeftijd blijven sleutelen aan al die voetbal technische vaardigheden. Komt het spelinzicht al meer om de hoek kijken en hoe gaan de spelers samen beter leren verdedigen en aanvallen. Uiteindelijk draait het wel om het voetbalplezier. Derhalve ben ik ervan overtuigd, indien een spelertje zich op al die elementen weet te verbeteren, hij/zij veel en veel meer plezier zal hebben in het voetbalspelletje. Daar moet voor elke trainer het accent op liggen. Het sportieve succes is de kers op de taart. Al geen deze twee over het algemeen wel hand in hand.

CDW O12 & 13
Met zes formaties opereert CDW in de competitie. O13-1 levert een huzarenstukje in de 3e Divisie, terwijl het andere kwintet ook prima werkt aan de ontwikkeling binnen het eigen team. Voor de één is dat ten eerste kennismaken met het 11vs11 voetbal, wat al een uitdaging op zich is, om van hieruit structuur aan het brengen in relatie tot het aanvallen, omschakelen, verdedigen en handelingen met en zonder bal op dit grote veld. Een vrij complex verhaal, maar o zo mooi om daar samen vorm aan te geven.

De bovenbouw O15-O19
Kort samengevat staat ook hier de ontwikkeling centraal. Op individueel vlak, hoe kan je als trainer de spelers binnen jouw team verbeteren/helpen in zijn voetballeerproces en tegelijk heb jij de uitdaging om jouw team beter te laten voetballen. Dit zijn de twee hoofdtaken, zo simpel is het. Echter ligt het iets genuanceerder, want er komt vanzelfsprekend veel meer bij kijken. Zoals bv de wil van elke speler, beleving, een teamspeler zijn, strijdlust, opkomst trainingen, maar ook ouders spelen een belangrijke rol. Kortom, er moet sprake zijn van een goede wisselwerking. Pas dan kan er gezamenlijk serieuze stappen worden gezet.
Op sportief vlak is het wat magertjes. O15 bivakkeert weliswaar in de top van het klassement, maar is de koploper al mijlenver weg. Vooralsnog gaat het om des keizersbaard, want slechts de kampioen promoveert. Al kan er heel wat winst worden geboekt hoe het team zich de komende maanden verder ontwikkelt. Kijken we naar O17 dan liep dat anders dan verwacht. Voorafgaand waren de ambities hoog om een gooi te doen naar promotie, maar halverwege bivakkeert men in de kelder en ligt zelfs het degradatiespook op de loer. Daartegenover staat O19 op een positie wat wellicht een kansje geeft op de nacompetitie al volgt een grote concurrentiegroep in hun kielzog. Ook hier nog lang geen gelopen koers. Allen veel succes in deel 2.

MO > meidentak binnen CDW
Al een paar jaartjes acteert deze afdeling met drie teams. Dit is met de nodige inzet fraai tot stand gekomen, maar het zou voor de doorstroming goed zijn, indien meer “nieuw bloed” zich aanmeld. Ongetwijfeld wordt daar achter de schermen aan gewerkt. In de competities zijn ze lekker op weg om haar draai te vinden, dit met wisselend succes. Zo mag MO 17-1 na een succesvolle titel in de 2e klasse tijdens de najaarscompetitie ervaren wat zij in de melk te brokkelen heeft in de 1e klasse. MO 17-2 speelt tijdens het voorjaar in de 2e klasse, terwijl MO 15-1 tevens haar bakens in diezelfde klasse verzet. Kader en meiden, succes!

CDW jeugdsuccessen najaar 2016
JO 8-2 Poulewinnaar Knvb beker 1e klasse
JO 8-1 Poulewinnaar Knvb beker 2e klasse
JO 10-2 Poulewinnaar Knvb beker 2e klasse
JO 11-1 Promotie binnen Hoofdklasse & Poulewinnaar Knvb beker hoofdklasse
JO 13-2 Poulewinnaar Knvb beker 2e klasse
JO 14-1 o.v Kampioen 2e klasse
MO 17-2 Poulewinnaar Knvb beker 2e klasse
MO 17-1 Kampioen 2e klasse
Auteur: Jan Nienhaus | 08 januari 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in