772906x bekeken sinds 12 juni 2012
Teamblog

Laatste 10 blogs

KNVB > TERUG NAAR DE KERNVOORWAARDEN

Knvb > terug naar de kernvoorwaardenTerwijl de beleidsbepalers van de Knvb inzetten om het voetbal in algemene zin te promoten, gaat men volledig voorbij aan de kernprincipes.
Lees verder > het overzicht
.

Knvb Column
De Zeister columnist Jan Dirk v/d Zee heeft in de afgelopen twee Knvb praatjes zich uitgelaten over een aantal voetbalzaken, waaronder het aantrekkelijker maken van de voetbalsport. Daarin schets hij de mogelijkheden om op meerdere fronten aan deze balsport te kunnen participeren, zoals 7x7 voetbal voor 35+ en 45+, promotievoetbaldagen, de knvb events Kicks, Kluppie en voetbalfitness.
Ik verzin dit niet, staat er echt. Lees desbetreffende column: Klik-Hier

Deze week werd een column gelanceerd met betrekking tot de rol van de overheid in relatie tot de voetbalsport. Zoals een betere samenwerking in “een veilig sportklimaat”, meer mensen aansporen tot deelname, inzetten op cultuurwaarde, gezamenlijke identiteit en de verbindingsfactor. Alsmede een financiële ondersteuning vanuit de overheid aangaande het verbeteren van accommodaties, het verenigingsleven en minder rare fiscale regels: Klik-Hier

Dé Kernvoorwaarden
In principe heeft Jan Dirk v/d Zee een punt in zijn beide columns: hoe maken we het voetbal leuker en aantrekkelijker voor meer doelgroepen, maar ik zou tegelijkertijd zeggen:
“laten we het voetbalspel eerst verbeteren en gezond maken”

De afgelopen periode is bij de Knvb een ledenafname van de jongste jeugd te constateren. Maar liefst een daling van 5% bij voetbalkinderen t/m 13 jaar. Dat vind ik pas zorgwekkend. En daar hebben al die columnpraatjes geen enkele invloed op. Wel zijn de hervormingen van het pupillenvoetbal een prima verbetering in de goede richting.

De allergrootste rede van die afname, bevestigd door de Knvb, zit hem vooral in het niveau van de jeugdtrainers. Juist daar is de Knvb de afgelopen decennia dus verantwoordelijk voor geweest. Door ondermaatse trainerscursussen te presenteren en te weinig eisen te stellen aan dergelijk brevet. Ook al kon een trainer in spe er weinig van, maar zolang desbetreffende alle avondjes aanwezig was geweest, dat voor de knvb voldoende aanleiding gaf om een eerste diplomaatje te overhandigen.
Zelfs bij het Uefa C trainersopleiding wordt te lage eisen gesteld en alsnog die certificaten veel te gemakkelijk uitgereikt, waardoor in Nederland inmiddels busladingen vol incompetente trainers rondloopt. Met alle gevolgen van dien.

Zelf heb ik aan vier Knvb trainersopleidingen deelgenomen en met regelmaat praktijdbegeleider geweest. Tussendoor aanwezig bij tal van Knvb pilots en Knvb bijeenkomsten. Dus weet ik best wel wat er zo na twee decennia op dit niveau heeft afgespeeld en daarbij mijn visie niet onder stoelen of banken gestoken. Door mede met knvb docenten te discussiëren over het te gemakkelijk toekennen van de Knvb trainersdiploma’s. Wat verreweg door de meeste docenten niet werd tegengesproken. Tegelijkertijd was het leeuwendeel van de docenten het roerig mee eens dat de Coervermethode onmisbaar is bij de ontwikkeling van de jongste voetbalcategorie. En dat zeiden zij dan met de hand op het Knvb logo, want de Coervervisie is voor de Zeister bobo’s als vloeken in de kerk.

Zelfs bij onze profclubs hebben al die beleidsbepalers en trainers in het opleidingstraject de plank finaal misgeslagen en is het Nederlands voetbalniveau op alle fronten zwaar tekort geschoten. Inmiddels grossiert de Eredivisie in wekelijks karrevrachten slechte passes en balaannames, een tergend langzaam baltempo en het inspiratieloos balletje breed en terugspelen. Bovendien keepers die nauwelijks meer een fatsoenlijke bal kunnen pakken. Met als resultaat dat de profclubs geen enkele rol in Europa speelt en tegelijkertijd het grote Oranje is afgegleden tot een dwergstaatje.

Dé kernvoorwaarde > het voetbal zelf eerst beter en gezond maken!!
Optimaliseren Knvb trainersopleidingen
Optimaliseren oefen-/trainingsstof jongste leeftijdscategorie
Her opleiden (verschonen) huidige trainersgilde bv Nederland!!!
Lees verder | Auteur: Jan | 22 maart 2018 | 0 Reacties

VERRICHTINGEN VAN ZATERDAG 17 MAART

Verrichtingen van zaterdag 17 maartDeze editie op visite bij de Ajax jeugd O13 en O19, column/filmpje Tunnel Club en dé sportvrouw 2018.

Lees verder: het overzicht + de 3 tenoren
.
(vergroten > klik nogmaals op foto van Bibian Mentel)

Sportvrouw 2018 & van de Paralympische Spelen
Bibian Mentel 2x goud in Korea: Klik-Hier
Prachtige documentaire “9 levens”: Klik-Hier

De Tunnel Club
Een heerlijke column van Youp: Klik-Hier
AFC Ajax Promotiefilmpje: Klik-Hier

De Toekomst
Alweer even geleden, maar destijds en met regelmaat, was ik met onze twee zonen op de toekomst om de verrichtingen op zondagmorgen aldaar te bewonderen. Mijn kids hadden als Ajax supporter vooral interesse om de training van Jong Ajax te aanschouwen, dat eerst nog onder leiding stond van Jan Olde Riekerink en in een later stadium van Adri Koster. Na een tijdje van observeren en genieten pakten zij samen de bal op om op het kunstgrasveld achter de kantine van Ajax te ballen. Tussen alle bedrijven door werd er handig wat geld afgetrocheld voor een lekkere versnapering.

Zelf keek ik aandachtig naar de competitiewedstrijdjes van Ajax O15 en O17 die structureel op de zondagen werd afgewerkt. Als trainer/coach keek ik sowieso naar de veldbezetting, speelwijze en strategie. Bovendien had de warming-up ook mijn interesse, waar ik tevens die vormen mee kon nemen naar mijn jeugdteams. Zo had een ieder op zijn manier een fraaie ochtendinvulling.
Die periode was voor mijn jongens het absolute hoogtepunt om de thuiswedstrijden van Ajax in de Champions League bij te wonen. Fantastische duels tegen Arsenal, AC Milaan, Valencia, Juventus, Celtic, Internationale, Olympique Lyon, AS Roma en Bayern München stonden op ons menu.

Zaterdag 12.00: Ajax O13 - AZ O13 uitslag 0-3
Een heus titanenduel tussen de beide koplopers. Al heeft de formatie uit Alkmaar vooralsnog de nodige puntjes voorsprong in strijd om het kampioenschap. Desalniettemin ben ik benieuwd hoe het met het hedendaagse voetbalniveau van onze toptalentjes staat.

Slotakkoord 14.30: Ajax O19- FC Utrecht O19 uitslag 3-3
Met Wijkenaar Mark Pabai in de gelederen …… verslag: Klik-Hier
FC Utrecht O19 op bezoek in Schotland: Klik-Hier
.

Het Europees voetbal van deze week
Opzienbarend is het feit dat Red Bull energiedrankenfabrikant van Dietrich Mateschitz met twee gesponsorde clubs zich heeft gekwalificeerd voor de kwartfinale van de Europa League. Vanaf 2005 werd het de financier van Casino Salzburg en werd tegelijkertijd omgedoopt naar Red Bull Salzburg. In 2009 nam de Oostenrijkse gigant de licentie over van Duitse vijfdeklasser Markranstadt dat vanaf dat moment door het leven ging als het huidige Red Bull Leipzig. Bovendien werd in een rap tempo de weg naar boven gevonden. Via de Oberliga naar de Regionalliga, naar de 3e Liga en de 2e Liga, om uiteindelijk in 2016 te debuteren in de Bundesliga. En ook hier met succes.
Verder is het best wel opvallend dat van de 8 overgebleven clubs in de kwartfinale van EL uit acht verschillende landen komt. Daartegenover zijn de acht finalisten in de lucratieve Champions League verdeeld over de vier voetbalgrootmachten: Spanje(3), Engeland(2), Italië(2) en Duitsland(1).
Loting Kwartfinales: Klik-Hier

Voorbeschouwing drie tenoren: SVF, SVL en CDW
En dan hebben we nog de verrichtingen uit het zuidoosten van de provincie Utrecht. Waarbij twee van de drie op jacht zijn naar lijfsbehoud, terwijl de ander voor het eerst op zaterdag acteert en inmiddels om des keizers baard speelt. Echter is de grote vraag of dit weekend de verwachte sneeuwval geen roet in eten gaat gooien. Vooralsnog gaan al die competitieduels nog gewoon door. Anders is dat voor de jeugd t/m O11, want die wedstrijdjes werd vrijdag al afgelast: Klik-Hier

Programma 17 maart
Montfoort 2–1 SVL
Tov Baarn 4–3 CDW
SVF 11–0 Oranje Wit

In een doelpuntrijkfestijn verloor CDW nipt met 4-3 wat tevens resulteerde dat de Wijkenaren de laatste plaats in de poule innemen. Terwijl naaste concurrenten op nacompetitie voor lijfsbehoud verder uitliep. Ook de formatie uit Langbroek stond aan het einde van de rit met lege handen, zodat de ploeg van van Loen haar hekkensluiterpositie verstevigde. Zo wordt de aankomende periode voor beide clubs nog zware tijden in strijd tegen rechtstreekse degradatie. Daartegenover haalde SVF keihard uit door Oranje Wit uit Elst met dubbele cijfers huiswaarts te sturen.

SVL uitslagen/stand 1e klasse: Klik-Hier

CDW uitslagen/stand 2e klasse: Klik-Hier

SVF uitslagen/stand 4e klasse: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 17 maart 2018 | 0 Reacties

NIEUWE START NEDERLANDS VOETBALELFTAL

Nieuwe start Nederlands VoetbalelftalStatus Oranje, voorbeschouwing, een eerste test, doelstelling, de gevestigde orde versus nieuw talent, korte versus langetermijnplanning.
Lees verder > het nieuwe Oranje
.
.

Status Hollandse Leeuw
Technisch Hart: Klik-Hier
Selectie Oranje: Klik-Hier
Voetbalprogramma: Klik-Hier
Nieuw trainingscomplex: Klik-Hier
Blik op de Knvb Campus: Klik-Hier

Voorbeschouwing
Na 4 uiterst magere en droevige jaren, waarbij Nederland afgelopen voetbalperiode is afgegleden naar een dwergstaatje, staan Koeman en consorten voor een nieuwe uitdaging. Enerzijds sleutelen aan het verbeteren van het voetbalniveau alsmede anderzijds kwalificatie afdwingen voor komende grote evenementen. Echter is dat alles behalve een gemakkelijke klus.
Desalniettemin staan er eerst een paar fraaie oefenkrachmetingen op de rol om stapsgewijs die formatie binnen de lijn te krijgen die de Knvb doelstellingen weet te behalen. Daarbij hoop ik dat Koeman durft te hervormen. Hetgeen dan resulteert in de nodige nieuwe gezichten in de basis elf.

Korte versus Langetermijnplanning
De korte termijnvisie is kwalificeren voor EK 2020. Daarom gaat het technisch hart wellicht starten met de gevestigde orde. Iets wat Koeman denk ik ook van nature ambieert en mede gezien de doelstelling die vanuit de Zeister bossen is meegegeven. Echter zou ik persoonlijk het vizier richten op het WK 2022 in Qatar. Kiezen voor de lange termijn.
De korte termijn is in mijn beleving ondergeschikt aan de lange versie. Dus vanaf heden opereren met veel jonge talenten. Vertrouwen geven door hen binnen het grote Oranje veel speelminuten te geven. Om straks in de woestijn met een geweldig ingespeelde formatie daadwerkelijk een rol van betekenis te spelen. Wordt het EK van 2020 toevalligerwijs behaalt, dan is dat mooi meegenomen.

Speelstijl Oranje
Persoonlijk zou ik deze eerste twee oefenpotjes kiezen voor een 2 spitsensysteem. Op een of andere manier heb ik daar veel vertrouwen in dat dit prima kan uitpakken. Mits het overige geheel adequaat wordt ingevuld. Vanuit de linie daaronder twee spelers die vanaf beide flanken in staat zijn om enerzijds de spitsen te voorzien van goede scoringskansen, alsmede zelf ook de nodige dreiging weet te creëren. Daartussenin een geweldige spelbepaler die zowel de spitsen als de flanken goed weet te bedienen en nadien zelf tijdig bijsluit.
Daarachter een tweemans blok waarvan eentje in verdedigend opzicht goed opereert en de ander juist sterk is in het aanvallend spel. Dus vooruit durft te denken én te handelen. Met een driemans defensie sluiten we de gelederen met in het hart Matthijs de Ligt. Op alle fronten nu al de beste. Kortom een soort 1-3-2-3-2 formatie. Waarbij je in principe alle kanten mee op kan, afhankelijk van de persoonlijke bezetting alsmede de uitvoering. We gaan het beleven. Alvast veel kijkplezier!

23 maart > Nederland - Engeland
26 maart > Portugal - Nederland
Lees verder | Auteur: Jan | 16 maart 2018 | 0 Reacties

IN AANLOOP GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 21 MAART 2018

In aanloop Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018Nog 1 week: met de komende stemming in aantocht regent het in de kernen voorstellen, korte en lange termijn alsmede inmiddels geaccordeerde plannen.
Lees verder: een overzicht + kandidatenlijst

Korte en Langetermijn
Over 1 weekje mag er weer gestemd worden en welke partij in de gemeente spreekt het meest aan. In mijn geval is de lokale voorkeurspartij anders dan diegene die landelijk mijn aandacht heeft.
Afgelopen maanden werden tal van Wijkse plannen gelanceerd. Het allerlaatste voorstel dateert van 19 februari jongstleden en betreft het oprichten van een burgerjury: Klik-Hier

Hieronder een greep uit die berichtgevingen
Kleine stad, grote geschiedenis: Klik-Hier
Project: bouw, beleef en geniet: Klik-Hier
Het Vikingschip: Klik-Hier
Een recreatieplas naast stadshaven: Klik-Hier
Bouw 1000 woningen in de gemeente: Klik-Hier
Wijzigingsplan de Heul: Klik-Hier
Museum Dorestad naar oude stadshuis: Klik-Hier
Metamorfose markt: Klik-Hier
Dorpsplatvorm Langbroek: Klik-Hier
Nieuwe inrichting dorpsstraat Cothen: Klik-Hier
Lange Termijnplanning > Fusie: Klik-Hier
.

Gemeenteraadsverkiezingen Wijk bij Duurstede
Kandidatenlijst: Klik-Hier
Zetelverdeling: Klik-Hier

De 8 lokale partijen
SP: Klik-Hier

D66: Klik-Hier

CDA: Klik-Hier

PCG: Klik-Hier

VVD: Klik-Hier

PvdA: Klik-Hier

Wijk Nu: Klik-Hier

Groen Links: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 13 maart 2018 | 0 Reacties

HET WEEKEND VAN 10 MAART 2018

Het weekend van 10 maart 2018Het WK schaatsen valt letterlijk in het water, verder de openingsweek van onze Paralympiërs en de teleurstellende resultaten van de drie tenoren.
Lees verder > het overzicht (klik op foto/titel)
.

WK schaatsen Allround valt in het water
Ondanks het feit dat het exact 125 geleden is dat Jaap Eden zich in Amsterdam liet huldigen als de officiële eerste wereldkampioen allround schaatsen en hoe nostalgisch dan ook, maar een WK organiseren in de buitenlucht in het o zo romantisch Amsterdams Olympisch Stadion kan in deze tijd helaas niet meer.
Met een temperatuur van ver boven het vriespunt komt de kwaliteit van het ijs nu niet bepaald ten goede. Tegelijkertijd zijn er WK kandidaten die tussen de buiendoor aan de bak moeten, terwijl de ander met hevige regenval, wind en afremmend ijs krijgt te maken. Dit schaatsen onder niet gelijke omstandigheden is verre van een eerlijke WK strijd die veelal in luttele seconden wordt beslist. Daarbij moet het publiek toch stevig in de buidel tasten voor een kaartje en zit daar vervolgens urenlang in de stromende regen het mondiale evenement te aanschouwen.
Ondanks de sfeervolle ambiance rondom dit WK, vraagt een volgende editie om gelijke kansen en omstandigheden, zodat dit voor alle betrokkenen en op alle fronten een stuk aantrekkelijker is.
WK deelnemers & uitslagen: Klik-Hier

Paralympische Spelen
Komende dagen is een negental Nederlanders actief in Korea.
Even voorstellen en programma: Klik-Hier

De drie tenoren
Zowel SVL, SVF als CDW moesten met een nederlaag genoegen nemen. De Langbroekenaren nemen zelfs de rode lantaarn over wat recht geeft op rechtstreekse degradatie. De Wijkenaren is nog slechts één puntje van die hatelijke plaats verwijdert en zag tegelijkertijd de concurrentie om eventuele nacompetitie verder afstand nemen. De Cothenaren liep tegen een laagvlieger tevens tegen een zeperd aan, al zit op sportief vlak voor hen het seizoen erop. Rest niets anders dan allen van de week maar weer lekker trainen, zodat volgend weekend wellicht meer rede tot vreugde geeft

SVL uitslagen/stand 1e klasse: Klik-Hier

CDW uitslagen/stand 2e klasse: Klik-Hier

SVF uitslagen/stand 4e klasse: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 10 maart 2018 | 0 Reacties

OPTIMALISEREN PYRAMIDEMODEL JEUGDVOETBAL

Optimaliseren Pyramidemodel JeugdvoetbalJarenlang voeren we al een gezonde discussie wat betreft het beter inrichten van het competitieniveau bij het jeugdvoetbal. Het is verdomde lastig.
Lees verder > optimaliseren competitieniveau
.

Eerst dit item lezen
Op de site van DaarDan staat een prima artikel dat je eerst moet doornemen alvorens zelf tot een conclusie te komen aangaande het verbeteren van het competitie jeugdniveau: Klik-Hier

Om welke teams gaat het eigenlijk?
Dit probleem geldt niet voor alle teams van O6 t/m O12, want elke club kan desbetreffend elftal inschrijven op een niveau waarvan de club denkt dat het best geschikt is in relatie tot ontwikkeling alsmede het plezier. Al schuilt hier weer het grote gevaar dat veel clubs teveel teams op een te laag niveau bij de Knvb inschrijft, zodat zij dan meer kans heeft op kampioenschappen. Het is triest, maar de praktijk bevestigd dit jaarlijks. Al die beleidsbepalers begrijpen er geen ruk van, want geen enkel kind leert van louter met grote cijfers te winnen en voor de ander met dergelijk verschil te verliezen. Dat is en blijft een hekel onderwerp. Het beste is om van die al rukkers zo snel mogelijk afscheid te nemen, omdat zij het voetbalplezier en ontwikkeling voor zoveel kinderen van meet af aan volledig verstiert.

En dus ook verdomde lastig voor de Knvb wat betreft het tot stand brengen van de ideale competitie indelingen. Dat wordt nu deels opgelost door het spelen van een najaarscompetitie, waar nadien gelijkgestemden bij elkaar komen in de voorjaarscompetitie.
Wellicht dat hier drie etappes moet plaatsvinden. Te beginnen met een toernooivormpje in de maand september. Vervolgens gelijkgestemden op niveau indelen tijdens de najaarscompetitie en nadien weer door selecteren naar de voorjaarscompetitie. Deze optie die door DaarDan wordt aangekaart zou voor deze categorie een prima opzet zijn en tevens makkelijk door de knvb te hanteren.
Tegelijkertijd geldt dit ook voor alle teams van oudere spelers die niet in een promotie-degradatie poule speelt. Ook hier kan elke club al die jeugdteams op een voor hen zo geschikt mogelijk niveau bij de Knvb inschrijven.

We kennen dus 2 problemen
1) Incompetente clubbeleidsbepalers die hun jeugdteams te laag inschrijven
Mogelijke oplossing hierboven toegelicht
2) Incompleet pyramidemodel voor teams hoofdklasse – Divisievoetbal
Mogelijke oplossing hieronder toegelicht

Welke teams acteren in (2) pyramidemodel
Dit item betreft dus met name alleen de selectieteams van de leeftijdscategorie O13-O19 die op Hoofdklasse tot en met Divisie niveau acteren. Want aankomend seizoen kan elke club het eerste jeugdteam per categorie (O13-19) zelfs al inschrijven voor de 1e klasse.

Jaarlijks krijgen veel teams te maken dat zij in de competitie te hoog of te laag wordt ingedeeld, omdat slechts gekeken wordt naar de prestaties van de lichting voor hen. Juist daarom is dat een slechte afweging wat vraagt om verbeteringen. Zoals de schrijver op de site van Daardan uitvoerig in beeld heeft gebracht.

Mogelijke oplossing
In mijn beleving is er slechts 1 optie en dat is dat de prestaties van een team meegenomen wordt naar de nieuwe Knvb competitie indeling het seizoen nadien.
Voorbeeld. Stel een O14-1 team wordt tweede in de hoogste categorie van de hoofdklasse. Echter het huidige O15-1 team van diezelfde club speelt in de 1e klasse omdat het toevallig een mindere lichting is. Officieel moet dat huidige O14-1 dus aantreden in de voor hen te lage 1e klasse bij O15. Terwijl zij op bijna het hoogste niveau bij O14 competitie speelt en bovenin meedraait. In dat geval moet er mijn inziens een clausule komen, zodat die uitzonderingen op Hoofdklasse/Divisieniveau bij de competitie van O15 kan deelnemen.
Maar ook vice versa. Zo kan een matig selectieteam uiteindelijk te hoog worden ingedeeld omdat de voorganger(s) aanzienlijk beter is, waardoor zij achter de feiten aanlopen. Dus in dat geval zou het goed zijn om dit beperkte team juist een stapje lager in te delen. Dit beide is het ideale scenario.

Alternatief
Zelf heb ik met meerdere O13-1 lichtingen bij CDW met dergelijke situatie te maken gehad. Juist vanwege de prestaties van de voorganger moesten we op 1e klassenniveau aftrappen. Terwijl het team daar in alle bescheidenheid niets te zoeken had. Met een ongeslagen status en veelal dubbele winstcijfers werden we glansrijk kampioen. Dit was zowel voor ons als voor de tegenstanders nu niet bepaald de meest ideale competitie opzet.
Echter heb ik van meet af aan een extra alternatieve competitie op het voetbalmenu geplaatst, door wekelijks oefenwedstrijden te spelen tegen de top uit de hoofdklassers, divisionisten en profclubs. Dit in combinatie met loodzware toernooien op divisieniveau.
Zo kregen we de gewenste weerstand en het ideale leermodel om alle jongens nog beter door te ontwikkelen. Trouwens, in bijna al die ontmoetingen regende het overwinningen, weliswaar uiterst kleine verschillen, en werd zelfs de talenten van FC Utrecht en Vitesse Arnhem aan de zegekar gebonden. Zo zijn er meer wegen die naar Rome leiden in relatie tot het optimaliseren van het jeugdvoetbal. Alleen kost dat wat meer tijd, maar is de voetbalvreugde er niet minder om geweest!
Lees verder | Auteur: Jan | 07 maart 2018 | 0 Reacties

EEN ALLERAARDIGST SPORTWEEKENDJE

Een alleraardigst sportweekendjeKoning Winter heeft het amateurvoetbal nagenoeg lam gelegd, terwijl onze nationale trots elders in Europa en in diverse disciplines zegevierde.
Lees verder > overzicht 3 tenoren en overig

Te beginnen met het wielrennen
In vorig blog prees ik nog de erelijst van beide wielertoppers A & A waarbij de meiden in dit eerste weekend van maart wederom zegevierde in respectievelijk de Italiaanse koers Strade Bianche dat onder erbarmelijke omstandigheden werd verreden en voor de ander eremetaal op de baan tijdens het WK in eigenhuis. Tegelijk grossierde veel meer renners binnen de Hollandse baanwielrenequipe in geweldig sportsucces. Daarbij werd Kirsten Wild op drie disciplines Wereldkampioen. De Koningin van dit WK: Klik-Hier

Prestatie Anna van der Breggen: Klik-Hier
Prestatie Annemiek van Vleuten: Klik-Hier
Medailleregen Nederlandse Baanwielrenformatie: Klik-Hier

De Klassieker Parijs – Nice
Een week lang krijgen we ongetwijfeld fraaie wielrenbeelden uit Frankrijk voorgeschoteld, waarbij ook de nodige Nederlandse toppers kans maken op een podiumplek. Tevens bestaat het veld uit veel fietsgiganten voor de eindzege wat ongetwijfeld zal resulteren in het nodige vuurwerk. Voorbeschouwing en etappes: Klik-Hier

WK indoor atletiek
Daar waar Dafne Schippers nog even op zoek is naar haar oude niveau, floreert Nadine Visser met een imponerende bronzen race op de 60 meter horden tijdens het WK indoor in Birmingham, waarbij zij tevens het 29 jaar oude Nederlands record uit de boeken sprintte.
Bronzen Race: Klik-Hier


WK Sprint China
Na het Olympisch historisch goudsucces van Kjeld Nuis en Jorien ter Mors stond dit weekend nog een afterparty op het schaatsmenu, het WK Sprint in Changchun. Na vier afstanden stond Jorien op de hoogste trede, terwijl Kjeld met een tree lager genoegen moest nemen.
Uitslagen: Klik-Hier

Formule 1
Met een nieuwe bolide onder zijn reet, en 2 jaar koerservaring rijker, moet Limburgs coureurtalent Verstappen zich aankomend seizoen trachten te bewijzen of hij in aanmerking komt voor een positie op het eindpodium. Die ambities zijn inmiddels volop uitgesproken. Rest de vraag of de motor hem ditmaal geen parten speelt en hij daadwerkelijk een serieuze rol van betekenis kan spelen.
Max testfase, resultaten en kalender formule 1: Klik-Hier


Het voetbal
Doordeweeks ging na veel discussie en ondanks de vrieskou de halve finalewedstrijden van de Knvb beker gewoon door. Met als resultaat dat er medio april een aardige finaleaffiche op de eindstrijd staat: Az - Feyenoord. Met als inzet de gouden bokaal: Klik-Hier

Daartegenover werd al het amateurvoetbal afgelast, met uitzondering in district West 1. Al werd daar de competitiewedstrijdjes voor de kinderen tot en met O11 bevroren. In de Eredivisie moet ik eerlijkheidshalve toegeven dat deze speelronde vol zat met aardige voetbalmomenten, waarbij de Amsterdammers hun laatste sprankje hoop op de titel knullig liet verdampen.

De 3 tenoren
Zowel SVL als CDW kwamen dit weekend niet in actie. Wel zegevierde mede nacompetitie kandidaat de Meern, ten koste van koploper Victoria, waardoor het verschil met de onderste regionen nog groter is geworden. De Wijkenaren rest nog een pittige voetbalkluif om enerzijds rechtstreekse degradatie te ontlopen, en anders is nacompetitie nagenoeg het maximaal haalbare. Ditzelfde verhaal geldt voor de formatie uit Langbroek.
Daartegenover speelt SVF om des keizersbaard. Kan niet degraderen als promoveren, dus kan men volop sleutelen aan de verbeterpunten. Bovendien mochten de Cothenaren dit weekend wel de wei in, maar ging na twee winstpartijtjes onderuit bij SVMM.

SVL uitslagen/stand 1e klasse: Klik-Hier
CDW uitslagen/stand 2e klasse: Klik-Hier
SVF uitslagen/stand 4e klasse: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 04 maart 2018 | 0 Reacties

EEN INTENSIEF VOETBALWEEKJE

Een intensief voetbalweekjeDoordeweekse oefenpotjes, nare taferelen op de velden, het Europees voetbal en de verrichtingen van de 3 tenoren, grimmig debuutwedstrijdje van Loen
Lees verder > het overzicht (klik op foto/titel)

Doordeweeks treffen
Jong CDW ging op bezoek in Houten om de krachten te meten met Jong FC Delta Sports dat eindigde in een ruime zege voor de Wijkenaren. In beide formaties namen ook jongens van O19 deel, om hen zo vast voor te bereiden op het fysieke gedeelte bij het seniorenvoetbal. Al met al weer een leerzaam oefenwedstrijdje. SVL oefende tegen sv Houten en sleutelde aan een dosis zelfvertrouwen: Klik-Hier Hopelijk een fraaie opmaat naar het broodnodige succes. Bij SVF weliswaar geen doordeweekse voetbalperikelen maar werd het 2e in het nieuw gehesen: Klik-Hier


Misselijke voetbalberichten deze week
Voetballer mept ballenjongen verrot: Klik-Hier
Voetbaltrainer krijgt pak slaag: Klik-Hier
Massale knokpartij tussen twee teams: Klik-Hier
Agent sterft tijdens hooliganchaos: Klik-Hier

Champions League & Europa League
Zelf heb ik deze week al het Europees voetbal aan me voorbij laten gaan, want ook dit niveau wordt er gaandeweg niet beter op. Tenzij twee grootmachten lijnrecht tegenover elkaar staan. Het wordt de hoogste tijd voor grootschalige hervormingen. Beleidsbepalers met een lange termijnvisie en daadkracht, om sowieso een Europese Elite League te introduceren, wil men het voetbal nog serieus houden. Met als tegenhanger wellicht een Europese B-League met de beste clubs uit de overige landen.
De Top van Europa is inmiddels mijlenver verwijdert van de rest. Zowel op sportief als op financieel vlak. Bovendien is in alle nationale competities het verschil tussen de top en de rest zo groot dat in bijna alle voetballanden de kampioenen al nagenoeg bekend is of heeft een select gezelschap zich afgescheiden. De rest is slechts competitievulling. Niet meer dan dat, jaar in jaar uit.
Voorstel Europese Competities: Klik-Hier

Nieuw setje foto’s
Oranjes nieuwe staf en doelstelling, OS in Korea, TeamNL, de twee schaatsvedetten van weleer, het jonge sporttalent, mentaal, emotioneel en fysieke sporteisen en de teamsporters met vooral succes van onze nationale vrouwenploegen: Klik-Hier

Het weekendvoetbal van de drie tenoren 24 februari
SVL – LRC Leerdam 0-3 gestaakt in de 8e minuut 2 helft
Grimmig debuut John van Loen: Klik-Hier
Uitslagen/stand 1e klasse: Klik-Hier

CDW – Victoria 1-3
Uitslagen/stand 2e klasse: Klik-Hier

SVF – Echteld 2-1
Uitslagen/stand 4e klasse: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 24 februari 2018 | 0 Reacties

IN AANLOOP GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 21 MAART 2018

In aanloop Gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018Nog 1 maand: met de komende stemming in aantocht regent het in de kernen voorstellen, korte en lange termijn alsmede inmiddels geaccordeerde plannen.
Lees verder: een overzicht + kandidatenlijst

Korte en Langetermijn
Over exact 1 maandje mag er weer gestemd worden en welke partij in de gemeente spreekt het meest aan. In mijn geval is de lokale voorkeurspartij anders dan diegene die landelijk mijn aandacht heeft.
Afgelopen maanden werden tal van Wijkse plannen gelanceerd. Het allerlaatste voorstel dateert van 19 februari jongstleden en betreft het oprichten van een burgerjury: Klik-Hier

Hieronder een greep uit die berichtgevingen
Kleine stad, grote geschiedenis: Klik-Hier
Project: bouw, beleef en geniet: Klik-Hier
Het Vikingschip: Klik-Hier
Een recreatieplas naast stadshaven: Klik-Hier
Bouw 1000 woningen in de gemeente: Klik-Hier
Wijzigingsplan de Heul: Klik-Hier
Museum Dorestad naar oude stadshuis: Klik-Hier
Metamorfose markt: Klik-Hier
Dorpsplatvorm Langbroek: Klik-Hier
Nieuwe inrichting dorpsstraat Cothen: Klik-Hier
Lange Termijnplanning > Fusie: Klik-Hier
.

Gemeenteraadsverkiezingen Wijk bij Duurstede
Kandidatenlijst: Klik-Hier

De 8 lokale partijen
SP: Klik-Hier

D66: Klik-Hier

CDA: Klik-Hier

PCG: Klik-Hier

VVD: Klik-Hier

PvdA: Klik-Hier

Wijk Nu: Klik-Hier

Groen Links: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 20 februari 2018 | 0 Reacties

VRAAGTEKENS BIJ UITBREIDING JEUGDOPLEIDING FC UTRECHT

Vraagtekens bij uitbreiding jeugdopleiding FC Utrecht FC Utrecht start met O8 formatie: Klik-Hier
Profclubs jagen op voetbalbaby’s: Klik-Hier
Aardig stukje in de Correspondent: Klik-Hier
Eerst goed opleiden, dan pas scouten: Klik-Hier
Lees verder | Auteur: Jan | 19 februari 2018 | 0 Reacties