772901x bekeken sinds 12 juni 2012
Uefa’s nieuwe speeltje > The Nations League

Teamblog

Uefa’s nieuwe speeltje > The Nations League

Uefa’s nieuwe speeltje > The Nations LeagueHet interlandvoetbal in Europa staat voor de grootste verandering sinds jaren. Alle 55 bij de UEFA aangesloten landen worden verdeeld over vier divisies. Lees verder > uitleg

Uitleg opzet UEFA Nations League: Klik-Hier

Zware loting > fraaie test voor het nieuwe Oranje
Pot 1: Duitsland, Portugal, België, Spanje
Pot 2: Frankrijk, Engeland, Italië, Zwitserland
Pot 3: Nederland, Kroatië, IJsland, Polen
Loting 24 januari 2018

Het Nederlands Elftal wordt dus gekoppeld aan een land uit pot 1 en ééntje uit pot 2. De groepsfase staat volgend jaar van september tot november op het programma. Alle ploegen in poules van drie treffen elkaar tweemaal. De winnaars van iedere groep strijden in juni 2019 verder.
Het kwalificatietoernooi voor het EK van 2020 start pas in maart 2019. Daarin zijn twintig van de 24 plaatsen voor de volgende Europese eindronde te verdienen. De Nations League telt vier divisies. In iedere divisie is uiteindelijk een plaats voor het EK te winnen. Dat geldt voor ploegen die tijdens de EK-kwalificatie met lege handen zijn blijven staan.

Update nieuw Oranje
Hopelijk heeft de nieuwe bondscoach daadkracht en ballen om een nagenoeg fris en fruitig nieuw Oranje te formeren aangaande de lange termijnplanning. In mijn beleving is dat kwalificatie WK 2022. Dus hoop ik van harte dat erg veel jonge talentvolle spelers aan het nieuwe Oranje wordt toegevoegd, versterkt met een aantal routiniers. Want die heb je ook vast en zeker nodig. Alleen al om die jonkies goed te ondersteunen.

Kandidaten Oranjespelers
Vertrekpunt > 01-01-2018
Keepers: Cillissen, Drommel, Bijlow
Verdediging:Tete, Karsdorp, Fosu-Mensah, de Ligt, v Dijk, Bruma, Rekik, Kongolo, Drongelen, Haps
Middenveld: de Jong, van Beek, Vilhena, Clasie, Fer, Pröpper, Klaassen, Aké, Wijnaldum, Vormer
Aanval: El Ghazi, Kluivert, Boëtius, Janssen, Dost, Weghorst, Locaida, Depay, Promes, Berghuis

Aandachtspunt
> ontwikkeling spelers Jong Oranje O19 & O20
> ontwikkeling jonge spelers Eredivisie

Kandidaat Bondscoach > Jurgen Klinsmann
De Boer heeft weliswaar nu toch interesse maar staat liever wekelijks op het veld te dartelen, al heeft hij nu niet bepaald een succesvolle periode achter de rug. Ditzelfde riedeltje geldt ook voor Koeman, tevens na een teleurstellend seizoen bij Everton. Huidig assistent Gullit wil graag dit stokje overnemen, alleen is hij niet capabel genoeg. Ook namen van Ten Hag, Cocu en van Bronkhorst doen de ronde. Al zie ik hen momenteel als clubtrainer aan het roer staan.
Naast een Hollands trainersgilde, worden ook Duitse trainers genoemd, zoals de oud Dortmund trainer Tuchel en oud Europees en Wereldkampioen Klinsmann, die na een uiterst zwakke periode van het Duitse Elftal in 2004 de honneurs als bondscoach overnam. Waarbij Klinsmann besloot om drastisch in te grijpen. Hij begon zijn spelerskern te verjongen en hield geen rekening met de reputatie van spelers, enkel met hun prestaties.
Die daadkracht/visie en mede op basis van zijn roemrijke ervaringen zowel als speler en als trainer gaat mijn voorkeur uit naar Jurgen Klinsmann: Klik-Hier
Auteur: Jan Nienhaus | 07 december 2017

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in