790398x bekeken sinds 12 juni 2012
Huidige staat voetbalvelden zorgwekkend

Teamblog

Huidige staat voetbalvelden zorgwekkend

Huidige staat voetbalvelden zorgwekkendZo gaandeweg gaat voetballend Nederland lekker enthousiast aan het nieuwe seizoen beginnen. Echter is de staat van het grasveld bij velen uiterst penibel.
Lees verder: info, overzicht (klik op foto/titel)
.

Sahara vlaktes
Van Oost naar West, van Noord naar Zuid, op waanzinnig veel plaatsen in Nederland kampen de verenigingen met totaal onbespeelbare velden. Vanwege de lange aanhoudende hitte, zonder een spatje regen, is menig groen biljartlaken omgetoverd in een treurige Sahara vlakte. Uitzonderingen daargelaten. Want die clubs hebben met regelmaat haar velden wel kunnen besproeien.

Kunstgroen
Een club als bv de Meern kan zorgeloos gaan voetballen. Zij heeft louter kunstgrasvelden tot haar beschikking, vijf of inmiddels al zes veldjes. Dat geldt voor heel veel meer verenigingen die ťťn of zelfs twee kunstmatten op het complex heeft liggen. Dus die trappen simpelweg af met de eerste officiŽle Knvb wedstrijden. Tegelijkertijd zal men wel moeten improviseren om al haar teams op de nylonvezels te laten voetballen. Tenminste, als het eerlijk wordt verdeeld, zodat elk team evenredig aan voetballen toekomt. Daar ligt bij menigeen vaak de ultieme uitdaging.

Status velden Gemeente Wijk bij Duurstede
Onze drie tenoren hebben elk een kunstgrasveld. CDW zelfs twee, waardoor het trio sowieso van start kan gaan met hun eerste serieuze trainingen en oefenwedstrijdjes. Hoe de huidige staat van de natuurvelden is, is momenteel onbekend. Daar berichten we later over.

Een greepje uit het landelijke nieuws huidige status sportvelden
Nieuws RTL: Klik-Hier
Foutje verwoest grasmat: Klik-Hier
Nieuw RTV Noord: Klik-Hier
Nieuws AD: Klik-Hier
Heerenveense Courant: Klik-Hier
Veenendaalse Krant: Klik-Hier

Clubs vragen massaal om uitstel competitie bij Knvb > 2 voorbeelden
Filmpje Zeelandia: Klik-Hier
Filmpje Willemsoord: Klik-Hier

Knvb > beregeningswijzer
Zeister Advies: Klik-Hier

Zaterdag 1 september > aftrap seizoen 2018-2019
Vanaf deze datum vangt voor de amateurtak, zowel A als B categorie, het nieuwe seizoen aan met de eerste bekerwedstrijdjes. Hopelijk is er tegen die tijd voldoende neerslag gedaald, zodat het gras enigszins is herstelt en daadwerkelijk goed bespeelbaar is. Zo niet, dan kijken naar een alternatief.
Hetgeen wellicht een optie is om toch maar uit te voetballen, op vrijdagavond, de zondagmorgen, en anders op een later tijdstip inhalen.

Alvast allen een heel fraai seizoen toegewenst en hopelijk worden de gestelde doelen van een ieder keurig netjes behaald. Wellicht een combinatie van spelplezier, een positieve doorontwikkeling (individueel/team), tot aan de sportieve ambities. Heel veel succes!
Auteur: Jan Nienhaus | 08 augustus 2018

Tags

  • Geen tags gekoppeld

Plaats een reactie

Je moet een geregistreerde gebruiker zijn om te kunnen reageren op een blog item.
Als je al geregistreerd bent log dan hier in